Lite aktiviteter att göra vid skolstart del 1

Hej alla lärarkollegor!

Ni har säkert redan en färdig plan för skolstarten men om ni inte är helt klara eller vill prova något nytt så kanske något av detta kan passa:)

del1Detta inlägg är del 1 av 3

del2

del3

Första tipset ut är ett sommarbingo. Klicka här om du vill titta på det. Eleverna ska helt enkelt leta bland sina klasskamrater och hitta kompisar som har gjort lite olika saker på sommarlovet. En rad vågrätt, lodrätt eller diagonalt innebär bingo. Kul grej som är mycket uppskattad!

Nästa tips påminner lite om den första men istället för att det är bingo är det mer som en intervju. De ska gå runt i klassrummet och hitta kompisar som passar in på de olika påståendena. Detta är inte direkt knutet till något som har med sommaren att göra utan kan med fördel användas för att elever ska lära känna varandra bättre. Klicka här om du vill titta på övningen.

Tredje tipset är en muntlig övning där man sitter i ring på golvet och tar en remsa papper där det bara står början på en mening. Tanken är att eleven ska fylla i resten. Härlig övning där alla får komma till tals och man får dela med sig utan att man frågar “vad har ni gjort på sommarlovet”. Vill du testa så klicka här. 

Fjärde tipset är en samarbetsövning/värdegrundsövning. De ska tillsammans bygga ihop ett puzzel där alla fått varsin bit som de färglägger samt skriver namn på. Tanken är här att man förklarar att alla är lika viktiga. All bitar behövs för att puzzlet ska bli komplett. Ingen är viktigare än någon annan! Klurigt, kul och oerhört konkret övning för värdergrundsarbetet! Klicka här om du är intresserad.

Sista tipset i del 1 är att de ska få göra varsin vimpel som sedan ska hängas upp i klassrummet. Lättsam, enkel och trevlig aktivitet som är kanon så här i början på terminen när dessutom klassrummet är rätt tomt på elevers alster. Klicka här om du vill ha kopieringsunderlag.

 

Sommarbingo

Ladda hem PDF

 

 

 

Hitta någon som…

Ladda hem PDF

 

 

 

Avsluta meningar muntligt pdf

Ladda hem PDF

 

 

 

puzzlet

Ladda hem PDF

 

 

 

Vimplar pdf

Ladda hem PDF

 

 

 

Allt gott!

 
handwritten

 
 

del1Detta inlägg är del 1 av 3

del2

del3