Veckobrev v.37

Ännu en härlig vecka har kommit till sitt slut och nu ska vi njuta av en solig helg!

Nästa vecka är det dags för vandringen. Det är heldag och som jag sagt innan så gäller kl.8.15- ca kl.16.00. De ska ha matsäck med sig och det kommer att finnas grillar vid lunchtid så korv, bröd och ketchup får era barn gärna ta med. I övrigt gäller nolltolerans mot godis, läsk och snacks. De får ha med kex, bulle och övrig fika.

Utöver detta nästa vecka så är det NO-prov på onsdagen. De får ha med sig sina anteckningar och det kommer att vara två frågor men stora frågor där det kräver mycket resonemang. De är väl förberedda och de kommer klara detta galant. Vi kommer under v.38-39 arbetar klart med vattentemat och from v.40 är det nytt arbetsområde som gäller.

På tisdagen kommer de att ha vikarie för mig då jag kommer ta ut komptid för min handledarutbildning då en uppsats ska färdigställas. Man har rätt till en heldag under kursen så jag tar två halvdagar kommande tisdagarna. Detta vet barnen om och det är bara två lektioner som de kommer ha vikarie.

Veckan efter på fredagen är det dags för det årliga Lerbäcksloppet och årets tema är OS. Det är också min sista dag i klassen så vi ska passa på att njuta riktigt ordentligt!

Det var nog det som händer kommande vecka och nu över till vår vecka.

I matten har vi arbetat vidare med decimalform och bråkform, vilket barnen tyckte var ganska svårt. Med all rätt! Det är klurigt innan man knäckt koden. Vi pratade mycket om positionssystemet och tals placering och värde. Mycket laborativt arbete och det känns som att de flesta har rätt bra koll.

I svenskan har vi avslutat vår fantastiska bokcirkelbok, Rädda Ali. De har fått ha sina boksamtal och sen skrivit bokrecensioner med “ett läsande klass”-upplägg. Nu börjar även Alex Dogboy lida mot sitt slut. Nästa vecka kommer vi att läsa de sista tre kapitlen och sen är det dags att läsa om den “riktiga Alex”. De ser verkligen framemot detta! Nu hoppas vi bara att avslutningen av boken blir som vi önskar. Alltså att Emmy och Canelo kommer tillbaka. Det är ju Alex hundar och vi är alla mycket oroliga över deras försvinnande….! Detta är en bok som engagerat HELA klassen. Helt galet! Ingen tröttnar utan vill hela tiden att jag läser vidare. Och då ska ni veta att det flera gånger har hänt att jag läst en hel timme i sträck.

I no:n har vi arbetat vidare med vårt vattentema och pratat en hel del om hur vattenförbrukningen skiljer sig bland världens befolkning. De har även fått diskutera hur de kan förändra sin vattenförbrukning. Nästa vecka är det som sagt prov och det endast två stora frågor där de ska resonera en massa. De får använda sina anteckningsböcker som stöd. V.40 blir det nytt arbetsområde.

Det var vår vecka och nu ska det hem och njutas av 3-års kalas, sol, god mat och släktingar i mängder på besök!

Ha en underbar helg!

 

 

handwritten